Benvinguts al blog de residus de l’AMB!

L’equip de la Direcció de Serveis de Prevenció i Gestió de Residus de l’AMB estem molt emocionats de poder disposar d’aquest espai per compartir notícies relacionades amb el món dels residus. De fet, hauríem de parlar més aviat de “recursos”, ja que s’està produint un canvi de mentalitat cap a l’economia circular. L’objectiu ara és evitar l’esgotament dels recursos naturals aprofitant els residus generats i, així, contribuir a reduir les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle i guanyar qualitat de vida. Un propòsit esperançador per viure en un món més verd.

Avui és el Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència

Ens fa una il·lusió especial que el llançament del nostre blog sigui l’11 de febrer, el Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència, proclamat per l’Assemblea General de les Nacions Unides l’any 2015. L’objectiu és promoure la participació plena i en condicions d’igualtat de les dones i les nenes en l’educació, la capacitació, l’ocupació i els processos de presa de decisions en la ciència. Cal eliminar tota mena de discriminació contra les dones en les esferes de l’educació i l’ocupació, trencant les barreres jurídiques, econòmiques, socials i culturals, mitjançant polítiques i plans d’estudi en el camp de la ciència per fomentar la participació de les dones i les nenes i reconèixer-los els èxits. Aquesta celebració forma part del punt 5 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, per tal d’aconseguir la igualtat de gènere i apoderar totes les dones i les nenes.

El nostre compromís és que aquest mitjà serveixi per divulgar temes relacionats amb els residus/recursos i crear una comunitat de seguidors interessats en la protecció del medi ambient i minimització dels efectes del canvi climàtic. Fa temps que volíem que aquest projecte aflorés i avui s’ha fet realitat.