Descobreix el nou web de Residus de l’AMB!

Des de la Direcció de Serveis de Prevenció i Gestió de Residus estem encantats de poder-te presentar la nostra nova pàgina web, on podràs trobar molta informació relacionada amb la gestió de residus al territori metropolità de Barcelona.

Cal remarcar que, anualment, els ciutadans de l’àrea metropolitana de Barcelona generem al voltant de 1.400.000 tones de residus i que des de l’AMB fa molt de temps que intentem aprofitar els recursos que aquests ens poden aportar.

Ens sembla molt important donar visibilitat al que fem, i és per això que et volem animar a descobrir la nova versió del web, perquè estiguis al corrent de les últimes novetats.

Estructura

Amb una estructura senzilla, volem que navegar pel web sigui el més intuïtiu possible. Per fer-ho, ens basem en un bàner interactiu on podràs trobar les temàtiques destacables d’actualitat.

A continuació, pots clicar l’apartat que t’interessi per consultar-ne la informació:

En aquestes àrees temàtiques hi trobaràs:

  • Model de gestió: la filosofia que seguim, és a dir, la raó per la qual fem el que fem. Ens fonamentem en una planificació minuciosa per donar servei a tots els ciutadans i ciutadanes del territori.
  • Planificació: les actuacions necessàries per garantir el compliment dels objectius que marca l’economia circular en l’àmbit dels residus.
  • Innovació: els projectes amb finançament europeu en què participem per estar a l’avantguarda en el tractament de residus i les millores que es fan en les instal·lacions de tractament
  • Prevenció: i si generem menys residus? Aquí t’expliquem algunes accions que tots podem fer per tal de ser més sostenibles i prevenir la generació de residus.
  • Recollida: com hem de separar els residus? En aquest apartat també podràs consultar el volum de generació per cada fracció i municipi de l’àrea metropolitana de Barcelona.
  • Instal·lacions: tens una instal·lació a prop de casa? Vols saber quins residus s’hi gestionen, com es tracten i en quines quantitats? En aquest apartat oferim les explicacions i dades necessàries, en format visual perquè sigui fàcil d’entendre.
  • Cicle de residus: com podem intervenir en el cicle de vida del productes per assolir la circularitat? Consulta aquest apartat i ho entendràs millor.
  • Publicacions: participem en la generació de material didàctic i de referència que pots consultar per saber-ne més.
  • Blog: aquest enllaç et durà a la portada d’aquest blog, perquè puguis conèixer les últimes entrades. No oblidis subscriure-t’hi!

En altres apartats de la pàgina principal pots consultar també les dades estadístiques, campanyes específiques de sensibilització i conscienciació, informació de les deixalleries i vídeos de campanyes informatives.

Ara som més interactius!

Vols saber quants residus de cada fracció es generen al teu municipi? Ara t’oferim la possibilitat de saber-ho mitjançant gràfics interactius:

Selecciona el teu municipi a la llista i podràs veure informació tan rellevant com la quantitat generada d’una fracció de residus i en quines instal·lacions s’ha tractat. De la mateixa manera, també podràs descobrir si el teu municipi està per sobre o per sota de la generació mitjana de tota l’àrea metropolitana i quina ha estat la seva evolució en els últims anys.

Si, en canvi, t’interessa saber què es tracta en una instal·lació de tractament de residus en concret, amb els mapes de les instal·lacions podràs consultar quins són els municipis que envien els seus residus i si els productors singulars (no municipals) hi tenen una aportació important.

Visita’ns regularment

I tot això no para! Volem continuar millorant i és per això que afegirem nous continguts i mantindrem tota la informació actualitzada. Recorda visitar el nou web de residus per saber què se’n fa, del que llences a la brossa, i com pots contribuir a una bona gestió del residu!