Iniciem nova edició del programa Tenim Drets, Teixim Llibertats

Aquest mes de gener, iniciem les reunions de treball i coordinació entre el Servei de Cooperació de l’AMB i els diversos Ajuntaments que participen al programa Tenim Drets, Teixim Llibertats. En aquesta edició volem fer una aposta per treballar en la relació del dret d’asil, el dret al medi ambient, el dret a la salut i el dret a la ciutat. Per fer-ho, és important reflexionar sobre l’aparició de noves situacions ambientals i els seus efectes arrel de l’arribada de persones refugiades que fugen de conflictes armats a les platges de Grècia o a camps de persones refugiades del Líban. L’acumulació d’armilles i bots salvavides a les platges o la difícil gestió dels subministraments bàsics a molts municipis són grans reptes en via de resolució.

Dins d’aquest marc, també és interessant de valorar les soluciones imaginatives que s’aporten des de la societat civil, així com nous mecanismes de gestió des de les institucions. Per poder fer un anàlisi complet sobre la temàtica, creiem important relacionar una mirada global amb una mirada local de les problemàtiques existents.

Finalment, en aquest context, també volem fer una relació sobre quines deixalles generem i com les gestionem en els nostres municipis metropolitans i quines deixalles es generen i com es gestionen en un camp de persones refugiades al Líban o a la illa de Lesbos (Grècia). El fet de poder ser capaç d’analitzar una problemàtica que succeeix al teu municipi i relacionar-ho amb un conflicte global, és de vital importància per a descobrir les causes i conseqüències de moltes polítiques que es realitzen.

IMG-20180112-WA0006

IMG-20180112-WA0007

En aquesta edició del 2018, hem ampliat el número d’Ajuntaments amb els que treballarem conjuntament en un total de nou. Seguirem amb els set municipis que ja va participar l’any anterior: l’Ajuntament de Begues, l’Ajuntament de Cervelló, l’Ajuntament de Torrelles de Llobregat, l’Ajuntament de Sant Climent de Llobregat, l’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló, l’Ajuntament de la Palma de Cervelló i l’Ajuntament del Papiol. I amb l’objectiu de poder arribar encara a més persones, s’afegeixen dos nos municipis com són l’Ajuntament de Montcada i Reixac i l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs.