Reflexionem a través del joc des del casal de la gent gran Casa de la Mina de Montcada

Durant aquesta setmana hem realitzat dos tallers al Casal de gent gran Casa de la Mina de Montcada i Reixac. En aquest casal, la gent gran que hi assisteix s’organitza i està ben actiu. S’hi produeixen diferents tallers com ball en línia, gimnàstica de manteniment, pintura, cant coral, informàtica, teatre, puntes de coixí, sevillanes o tai-txi. I a més hi ha servei de perruqueria, bar i Internet.

El primer dia de taller, vàrem fer una reflexió conjunta sobre el dret de les persones refugiades i la sostenibilitat ambiental a través d’un joc. Aquest joc de taula tracta sobre el recorregut que han de realitzar moltes persones refugiades des de que aconsegueixen marxar de la guerra a Síria fins que intenten aconseguir arribar a un lloc segur. El nom el joc: “Això no és un joc” representa el que passa a la vida real de moltes persones refugiades i amb totes les dificultats i vulneracions en que es troben. L’atzar de la tirada dels daus fa que et succeeixi alguna cosa o altra, com a la mateixa vida real de les persones refugiades.

El segon dia de taller, una vegada realitzada la reflexió prèvia, varem fer el taller artístic. L’objectiu va ser aconseguir fer una flor amb deixalles que cadascú va portar des de casa seva. Aquestes flors les plantarem de forma conjunta a la sorra de la platja de Barcelona el dia 5 de maig en l’acte conjunt que hi realitzarem els 10 municipis que participem al programa aquest any.

20180228_193337 20180307_185326 20180307_190317 20180307_185321 20180307_195124

Enllaços relacionats:

Escriure un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *