Iniciem els tallers amb el Casal de la Gent Gran de La Palma de Cervelló

Aquest dilluns hem començat els tallers de la 3a Edició del Programa Metropolità pels Drets Humans des del món local: Tenim Drets, Teixim Llibertats. El primer taller l’hem realitzat al Casal de la Gent Gran de La Palma de Cervelló. Al taller, ens ha acompanyat la regidora Susanna Fort de l’Àrea de Salut i Qualitat de Vida, Esport, Polítiques d’Igualtat, Gent Gran, Cooperació, Desenvolupament i Solidaritat de La Palma de Cervelló.

La sessió va iniciar-se introduint al bidó que ja havíem presentat a l’acte d’inici del programa, les gotes d’aigua responent a la pregunta: Per què és important l’aigua per a tu? T’imagines viure sense ella? Aquest bidó ens anirà acompanyant fins a l’acte final del mes de març.

El taller va tenir molta participació, van assistir un total de 26 dones del casal de la gent gran. D’aquesta manera, vàrem poder realitzar una reflexió conjunta sobre el Dret a l’Aigua i les persones refugiades. Concretament, ens vàrem centrar amb la situació de l’aigua a la regió de Kobani (Síria) i als camps de persones refugiades del Líban. Tot això, sempre relacionat-ho amb la nostra situació local de l’aigua. Durant el taller hi va haver una barreja de sentiments, d’indignació per la situació actual però a la vegada també d’esperança que amb la participació conjunta, les coses poden canviar.

Finalment, vàrem iniciar un treball de reflexió artística a través d’una garrafa d’aigua reutilitzada. Les persones participants enganxaven les fotografies, reflexions i frases que els hi havien cridat l’atenció durant el taller. També enganxaven o introduïen dins de la garrafa les seves pròpies reflexions, preguntes que es feien i no tenien resposta o els desitjos que tenien respecte l’aigua i les persones refugiades. A l’acte final del projecte de mitjans de març, a l’acte final se sabrà que passarà amb tots aquests bidons que s’aniran creant col·lectivament a tots els tallers.

La setmana que ve continuarem treballant amb el casal de la gent gran de La Palma de Cervelló per desenvolupar la segona part del taller.

IMG_6548. IMG_6546. IMG_6534. 20181112_175710 20181112_175736