Reflexionem a l’Escola Sant Cristòfor de Begues sobre els drets de les persones refugiades

Continuem amb els tallers a Begues, aquest cop a l‘Escola d’educació primària Sant Cristòfor on l’alumnat dels diferents cursos de 3r van participar conjuntament al taller d’elaboració d’una garrafa d’aigua per tal de reflexionar sobre els drets humans de les persones refugiades.

El taller va tenir una primera part introductòria, conversant al voltant de la situació actual de les persones refugiades, on l’alumnat va poder opinar i compartir allò que coneix o ha sentit sobre els conflictes actuals. Durant la conversa, la indignació per part d’algunes de les participants a causa dels motius que porten als països a provocar guerres i la importància que té l’aigua per poder satisfer els drets primordials de les persones, va provocar una voluntat en indagar i conèixer més sobre la situació. Aquest fet va donar pas a la segona part del taller on treballàvem col·lectivament a partir del material en la transformació d’una garrafa d’aigua per tal de donar compte de les reflexions i afectacions dels diferents grups d’alumnes participants.

El resultat van ser unes garrafes plenes de missatges reivindicatius, que parlen de les situacions de vulneració dels drets que viuen diàriament les persones refugiades.

20190219_100050 20190219_110646 IMG_20190219_104721_360 IMG-20190221-WA0018