Smart PAE: estratègia intel·ligent als PAE

L’Agència de Desenvolupament Econòmic de l’AMB, Smart Space i la col·laboració d’Eurecat han organitzat la formació els mesos de juny i juliol Smart PAE: les Principals claus per dissenyar l’estratègia intel·ligent als Polígons d’Activitat Econòmica (PAE).

El programa ha remarcat el valor dels PAE com a grans àrees d’activitat econòmica. Dintre d’elles hi ha dificultats i deficiències que de vegades poden solucionar-se aplicant solucions tecnològiques es poden obtenir uns bons resultats amb un model participatiu i de cooperació entre els agents públics, privats i el teixit empresarial.

L’acció formativa s’ha estructurat en tres sessions amb un total de 15 hores lectives on han participat 25 persones amb càrrecs de responsables i personal tècnic de l’àmbit de promoció econòmica de l’àrea metropolitana de Barcelona.

Els continguts treballats han versat en conèixer de primera mà quin són els principals reptes dels PAE en els entorns de mobilitat, sostenibilitat, seguretat i de la connectivitat.

D’altra banda s’ha posat de relleu com les noves tecnologies poden aplicar-se als polígons, com la cooperació empresarial beneficia mecanismes d’actuació conjunta i les fórmules de col·laboració publicoprivada existents que ha finalitzat amb un recull de bones pràctiques.

En el pròxim pla de mandat 2019-2023 l’Agència de Desenvolupament Econòmic de l’AMB seguirà treballant per impulsar accions de millora per la dinamització dels PAE metropolitans.

Classe