Premi Ateneu Cooperatiu

El programa de foment de l’economia cooperativa, social i solidària de l’Agència Metropolitana de Desenvolupament Econòmic ha participat com a membre del jurat a la segona edició del Premi Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat 2018-19, on les entitats guanyadores han estat Solidança, CPS Francesc Palau i Fundació Cassià Just.

L’acte de lliurament del premi s’ha realitzat el dia 18 de setembre al Consell Comarcal del Baix Llobregat, ubicat al Parc Torreblanca de Sant Feliu de Llobregat. El Premi fa un especialment reconeixement a les entitats d’economia social del nostre territori.

Aquesta segona edició s’ha centrat en valorar de forma prioritària les entitats que destaquen per la seva vocació social així com la sostenibilitat dels projectes. La intercooperació amb altres organitzacions de l’economia social o la capacitat innovadora (social o tecnològica) s’han valorat molt a les propostes. A nivell intern, els aspectes més apreciats pel jurat han estat la disposició de plans de formació en foment de l’economia social i solidària. En segon lloc, per l’aplicació de criteris de transparència a l’organització (taules retributives, processos de decisió i bona governança). En tercer lloc, per la qualitat laboral (contractació indefinida, conciliació de la vida personal i el treball). I en quart lloc, pel seu respecte amb el medi ambient.

L’Agència felicita a les entitats guanyadores i a totes les participants per la seva tasca en el foment de l’economia social i solidària a la regió l’àrea metropolitana.