Aplec d’Agricultura Urbana 2019

L’Agència de Desenvolupament Econòmic de l’AMB col·labora amb l’Aplec d’Agricultura Urbana 2019.

Dintre del projecte del Pla d’acció del sistema alimentari que desenvolupa l’Agència, el proper octubre es desenvolupa l’Aplec d’agricultura urbana, és una trobada anual realitzada a Barcelona amb l’objectiu d’apropar a totes les persones interessades en els cultius i horts a la ciutat i generar una xarxa de treball efectiva entre tots els participants.  Està obert a tota la ciutadania en general i orientat especialment a les persones afeccionades, entitats o col·lectius que participen en projectes d’horts en entorns urbans o periurbans.

L’Aplec d’aquest any vol posar en el centre de gravetat el tema de la biodiversitat i com els horts urbans poder ser espais de promoció d’aquesta a les ciutats. L’Agència de Desenvolupament Econòmic col·labora amb els col·loquis d’agricultura urbana, ja que l’Aplec és una oportunitat per promoure l’agricultura a les ciutats, i des de l’Agència es promociona el sistema alimentari metropolità. L’Aplec de 2019 s’iniciarà amb diverses activitats i tallers a diversos punts de la ciutat del dilluns 14 d’octubre i finalitza en una trobada festiva el diumenge 20 d’octubre al barri de La Sagrera (Plaça de Masada).

Entre els objectius de lAgència de Desenvolupament Econòmic en matèria del pla d’Acció a favor del Sistema Alimentari estan els d’establir les bases per a una política alimentària que reforci la resiliència del sistema alimentari metropolità, en la seva dimensió social, econòmica i ambiental. La finalitat és garantir la producció i l’accés a una alimentació saludable i assequible, amb criteris d’equitat, conservació patrimonial i sostenibilitat ambiental.

Disposeu de més informació a http://agenciaeconomica.amb.cat/ca/projectes/detall/-/projecteADE/7223583/7154508