Una empresa de la Plataforma de Recursos Circulars de l’AMB, guanyadora del Concurs Europeu d’Innovació Social

La Comissió Europea va anunciar la setmana passada els guanyadors del Concurs Europeu d’Innovació Social de 2019 per reduir els residus plàstics i avançar en l’economia circular.

Els tres projectes guanyadors del concurs “Challenging Plastic Waste” de 2019 rebran 50.000 euros cadascun per demostrar un potencial excepcional per reduir els residus plàstics i millorar la reutilització i el reciclatge a un nivell sistèmic.

Els guanyadors van ser:

Miwa (República Txeca): un sistema circular innovador i financerament sostenible de distribució i venda de productes alimentaris i no alimentaris amb envasos reutilitzables.

SpraySafe (Portugal): és un esprai comestible que s’aplica sobre la superfície dels aliments per preservar-los, reduint així la necessitat d’embolcalls i recipients de plàstic.

VEnvirotech (Espanya): una posada en marxa biotecnològica que transforma els residus orgànics en bio plàstics biodegradables de polihidroxialcanoat (PHA) utilitzant bacteris.

Aquesta darrera iniciativa, ubicada a Sant Cugat del Vallès, forma part dels exemples de bones pràctiques empresarials de la Plataforma de Recursos Circulars de l’AMB. A més, va ser un dels casos d’èxit en economia circular que va voler presentar l’Agència Metropolitana de Desenvolupament Econòmic al seu estand a la darrera edició del BIZ Barcelona. És un exemple clar del model metropolità que estem impulsant, basat en la màxima eficiència en l’ús dels recursos, la promoció de la reutilització de residus com a noves fonts de materials i d’energia, i l’aprofitament de sinergies dins del sistema.

Felicitacions als guanyadors que van ser elegits entre més de 500 sol·licitants! Aquests projectes estan liderant el camí a solucions innovadores per a la reutilització, reciclatge i reduint les deixalles plàstiques!