Jornada de treball “Plataforma de serveis per a empreses i emprenedoria. Implicació en les actuacions metropolitanes del Comerç”

Montserrat Ballarín, vicepresidenta de l’Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l’AMB, ha presentat la jornada “Plataforma de serveis per a empreses i emprenedoria. Implicació en les actuacions metropolitanes del Comerç que es va dur a terme el passat 15 de gener. Aquesta jornada, dissenyada per fer arribar als municipis les actuacions de suport que s’ofereixen des de l’Agència de Desenvolupament Econòmic en matèria de Promoció Econòmica, desenvolupament local del teixit empresarial i foment del comerç urbà, dóna resposta a les necessitats locals en matèria de dinamització comercial, impacte dels nous formats de compra, tecnificació de les persones i coordinació de les accions expressat pels propis ens locals.

Durant la jornada s’han donat a conèixer quatre eines a l’abast pel comerç local:

  • la PLATAFORMA DE SERVEIS PER EMPRESES I EMPRENEDORIA, una font d’informació única per poder consultar tota l’oferta metropolitana per l’entramat empresarial;
  • un PROJECTE DE TRANSFORMACIÓ DIGITAL, un dels reptes pendent pel comerç per extreure el màxim rendiment a la tecnologia actual;
  • un PROJECTE D’EFICIÈNCIA ENERGÈTICA, donant suport a la reducció del consum elèctric del comerç, aspecte de directa influència tant al compte de resultats empresarials com als reptes socials propers.
  • I la creació d’una TAULA METROPOLITANA DE COMERÇ com a punt de trobada per les necessitats, demandes i inquietuds del sector.

També s’ha fet una aproximació a l’ASSOCIACIONISME COMERCIAL, intentant donar resposta a les necessitats del sector i les perspectives futures, i la tasca que l’Agència desenvoluparà durant aquest any 2020 en relació al suport a les actuacions referides a la propera llei d’Àrees de Promoció Econòmica Urbana (APEU), accions de sensibilització i formació, així com d’assessoria si fos necessari.

Des de l’Agència s’aposta per donar suport als ens locals perquè puguin oferir servei als seus establiments comercials. I s’aposta fent-ho dotant-los d’eines i serveis que facin que el sector pugui incrementar els seus nivells de competitivitat, per tenir més capacitat de reacció a les demandes cada cop més exigents.

IMG_0885