Primer networking del projecte Export Metropolis 2024

El projecte EXPORT METRÒPOLIS té com a objectiu donar suport al creixement i a les exportacions de les empreses metropolitanes amb la coordinació i la participació dels municipis, que ha de permetre ajudar a augmentar la presència d’empreses metropolitanes als mercats internacionals.

Per dur-ho a terme cal la detecció de les seves necessitats per exportar i conèixer els productes i, alhora, prestar els serveis de suport que facin falta per fer realitat la iniciativa, potenciant i enfortint la capacitat productiva i exportadora, i així contribuir a consolidar el teixit empresarial actual als municipis de l’àrea metropolitana.

El projecte es realita en dues fases:
1a. Amb la participació dels municipis, s’identifica i es forma a les empreses que tenen intenció exportar, fent de manera simultània una anàlisi de la seva potencialitat exportadora.
2a. Es realitza un acompanyament a les empreses duent a terme accions específiques de promoció en el mercat europeu, en funció dels sectors i perfils propis.

La jornada es va desenvolupar al CITILAB de Cornellà de Llobregat i es va iniciar amb una sessió de networking per a les 15 empreses participants del projecte EXPORT METROPOLIS 2024 amb l’objectiu de millorar la seva competitivitat en l’àmbit internacional. La jornada també va servir perque ACCIÓ de la Generalitat de Catalunya expliqués i presentés els serveis i ajuts que ofereixen per a la internacionalització empresarial.