escola-hort-CanZam

L’hort de Can Zam s’obre a les escoles

Amb un projecte pilot que comença aquest mes de juny

Dues escoles de Santa Coloma de Gramenet seran les primeres a estrenar el nou espai educatiu i de sensibilització de l’Hort urbà i ecològic de Can Zam, aquest mes de juny. Ahir es va presentar la iniciativa, que permetrà als alumnes conèixer de primera mà els beneficis de l’agricultura urbana, així com la feina de les persones i les entitats que hi treballen.

“L’objectiu d’aquest programa educatiu és que l’alumnat valori la cura i el manteniment dels entorns naturals, incidir sobre la importància d’una alimentació saludable i explicar que aquesta es fonamenta en la producció de proximitat i, a poder ser, ecològica”, va explicar l’alcaldessa de la ciutat, Núria Parlon.
Al juny es farà una prova pilot amb dos centres educatius i més endavant hi podrà participar qualsevol escola de Sant Coloma.

Abans de les visites a l’hort de Can Zam, els alumnes treballaran a l’aula el món de l’agricultura a la ciutat, l’agricultura ecològica, l’ofici de pagès, els hàbits de consum de productes de temporada i de proximitat, etc.; després faran la visita a l’hort i finalment faran un resum i una crònica de les activitats dutes a terme.

Un hort a Can Zam
L’hort de Can Zam es va posar en marxa el 2019 amb la intenció de consolidar la presència de l’agricultura urbana a la ciutat i d’ampliar la xarxa d’horts urbans. És un espai de 1.028 m2 de superfície i compta amb 18 parcel·les de conreu: 16 de 25 m2 per a jubilats i aturats, una per a entitats de 90 m2 i una d’educativa de 30 m2. També disposa de sis espais de compostatge, un hotel d’insectes (per oferir refugi i facilitar la reproducció de fauna útil per l’hort), espais d’estada, circulació de persones i treball, espais d’emmagatzematge, i un jardí mediterrani, un espai de 165 m2 amb espècies aromàtiques i medicinals i arbustos mediterranis.

És un espai obert a la ciutadania, on s’hi poden fer visites i activitats adreçades a centres educatius, col·lectius i entitats diverses i al veïnat del municipi.