Ruta amb la participació de projectes agroalimentaris amb persones migrades i d’orígens diversos
És l’alimentació sostenible sensible a les necessitats alimentàries de les diverses identitats culturals presents a la ciutat? Quins valors aporten els sabers i experiències de les persones migrades i racialitzades que lideren iniciatives agroalimentàries al disseny d’una alimentació sostenible i a la sobirania alimentària?
Aquestes preguntes són els punts de partida de l’itinerari “Identitats i sabers diversos en l’alimentació sostenible”, que dimecres 29 de setembre arrencarà a Can Batlló (Barcelona) a les 18.30 h.
Es tracta d’una ruta del projecte APPAT, impulsat per L’Etnogràfica i amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i Barcelona Activa, per compartir idees, reflexions i debat sobre l’accés a una alimentació justa i culturalment adequada per a tothom des d’una perspectiva antropològica.
“Es visitaran espais on s’hi practiquen activitats alimentàries, per tal de visibilitzar la importància de les hortes i les llavors en el reconeixement d’identitats i sabers diversos; la confluència de la mirada intercultural, l’antiracisme i la proximitat geogràfica i identitària en les ofertes gastronòmiques de consum responsable ens ajudaran a emmarcar la reflexió en un espai de diàleg al final de la ruta al voltant del model de producció, distribució i consum que volem per alimentar la ciutat”, expliquen els organitzadors.
Podeu trobar més informació i inscriure-us-hi aquí.