signants de la Taula de treball d’estratègia alimentària de Sant Boi

Constituïda la Taula de treball d’estratègia alimentària de Sant Boi

Per avançar cap a un sistema alimentari respectuós amb la salut de les persones i del planeta

“Un nou espai de participació, col·laboració i transparència que promourà polítiques i accions per l’alimentació saludable i sostenible des d’un enfocament global, tenint en compte tot el cicle alimentari des de la producció fins a la comercialització i el consum”. Així descriu l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat els objectius de la Taula de treball d’estratègia alimentària que ha posat en marxa recentment.

A principis d’any, igual que l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), el consistori es va adherir a la Carta Alimentària de la Regió Metropolitana de Barcelona i està participant a l’esdeveniment Barcelona Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible. Però Sant Boi ha volgut fer un pas més i comprometre’s amb la salut i la sostenibilitat amb una estratègia pròpia: “+Agricultura de proximitat +Alimentació saludable”, amb una projecció inicial fins al 2023.

D’aquesta manera el municipi manifesta “una aposta clara i un compromís de ciutat, compartit per molts agents, amb l’agricultura de proximitat i amb una alimentació saludable i sostenible”, en paraules de l’alcadessa, Lluïsa Moret, durant l’acte de constitució de la taula de treball.

A més d’altres representants municipals l’esdeveniment va comptar amb la presència de Salvador Milà, director de l’Àrea de Presidència de l’AMB, perquè l’entitat metropolitana és un dels integrants de la taula, juntament amb l’Agència de Salut Pública de Catalunya, la Diputació de Barcelona, el Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat, la Cooperativa Agrària Santboiana, el Centre de Recerca en Economia i Desenvolupament Agroalimentari (CREDA), l’associació de restauració Degusta Sant Boi, Sant Boi Comerç, els mercats municipals, Creu Roja, la botiga Aliments Solidaris, SomBò Cuina Sana i les entitats Gasol Foundation, Espigoladors, Desos Opció Solidària, Central Parc, Fundació Cassià Just i Fundació Marianao.

L’acte va tenir lloc durant la celebració, a Sant Boi, de la Setmana de l’alimentació sostenible i saludable. Entre el 14 i el 21 d’octubre el municipi va acollir una gimcana familiar, demostracions de cuina als mercats, una recollida d’excedents alimentaris al Parc Agrari i tallers saludables i sostenibles.