Congrés de la bici a Reus

Els passats 18 i 19 de maig bona part dels tècnics, polítics, entitats, empreses i d’altres interessats del món de la bicicleta es van congregar a la Fira de Reus durant els dos dies per parlar únicament i exclusiva de la bici.

L’obertura del Congrés de la Bici la va fer el danès Mikael Colville-Andersen, un gurú de la bicicleta a qui tant ens agrada sentir (serà per les seves crítiques tan contundents?). A continuació van procedir altres representants de diferents ciutats d’Europa (Estrasburg, Utrecht i Friburg), i una taula rodona amb tècnics, polítics i entitats locals per tal de valorar com de fàcil (o difícil) és replicar les bones praxis d’altres ciutats al nostre territori.

Van seguir desenes de ponències interessants, entre elles dels regidors de mobilitat de Sant Just (Jordi Porta), Sant Boi (Elena Amat), de la Diputació de Barcelona (Salva Fuentes), així com també des de l’AMB es va presentar l’estratègia metropolitana de la bici.

El conseller Josep Rull va tancar el Congrés amb una molt bona notícia per al país: en els propers anys s’invertiran 40 milions d’euros per fer vies pedalables arreu de Catalunya.

Per acabar et deixem un video de @ciclistarodando que resumeix alguns moments del Congrés. A seguir pedalant!

Ponències del congrés