AMBbici per millorar la qualitat de l’aire

Zona de Baixes Emissions rondes de Barcelona

Aquest mes de desembre passat s’ha iniciat la Zona de Baixes Emissions dins de les rondes de Barcelona.

Els accessos a les rondes de l’Hospitalet de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Adrià de Besòs i Barcelona tenen una nova senyalització que indica que en dies d’episodi de contaminació (avís que donarà la Generalitat de Catalunya, com administració responsable de la qualitat de l’aire) els vehicles que no disposin del distintiu de la DGT no podran circular en l’àmbit comprès a l’interior de les rondes, en horari de 7h a 20h. Per ara la restricció és només efectiva durant els dies en què es declari un episodi de contaminació, però a partir de l’1 de gener de 2020 la restricció serà permanent de dilluns a divendres de 7h a 20h.

Des de l’AMB s’ha creat el web Canvi d’Hàbits, a on pots trobar respostes als principals dubtes que et puguin sorgir i on s’anuncien diferents polítiques que ajudaran a deixar el vehicle contaminant d’ús particular a casa, com la T-verda.

https://www.youtube.com/watch?v=-38jLwD9M4g

Què més puc fer jo per millorar la qualitat de l’aire?

El video dels Vigilants de l’aire explica com ens afecta la contaminació i quines mesures tenim a l’abast per actuar. Una d’elles és practicar la mobilitat sostenible, com ara moure’t AMBbici!

https://www.youtube.com/watch?v=CzJNSV2eppw