Què hem fet durant els #30diesAMBbicibcn?

MILERS DE KM I D’USUARIS

Hem estat milers els que hem fet ús diari de la bicicleta i explicat la nostra experiència a les xarxes socials durant tot aquest mes d’abril.

Algunes dades que donen idea de l’èxit d’aquesta edició son els més de 1.700 participants inscrits al repte #30diesAMBbiciBCN, els 59.000 Km recorreguts que donen forma al mapa de calor, i les 14 tones d’emissions de CO2 estalviades a l’atmosfera a l’àrea metropolitana de Barcelona (ben aviat us mostrarem mapes i algunes conclusions interessants).

ACTIVITATS 

Les activitats organitzades al voltant de a la bici han ajudat a impulsar el #30diesAMBbiciBCN a l’àrea metropolitana de Barcelona.

S’han desenvolupat activitats lúdiques promogudes pels ajuntaments com són la Festa de les rodes d’Esplugues de Llobregat, la Festa de la bicicleta de Barcelona amb participació de la AMB i Bicibox i pedalades populars com la del Dia Mundial de la Bicicleta a Sant Cugat, la Pedalada familiar a l’ermita de La Salut de Cornellà, la Bicicletada de l’Aigua de l’Hospitalet o la Sortida nocturna a Esplugues per la nova Bicivia.

festa-de-les-rodes-desplugues_41451108372_o

Festa de les rodes d’Esplugues

Festa de la bici BCN_1

Festa de la bicicleta de Barcelona

Pedalada familiar ermita de La Salut de Cornellà

Pedalada familiar a l’ermita de la Salut de Cornellà

Pedalada de l_aigua La Saboga

Pedalada de l’Aigua de l’Hospitalet

 

Altres sortides han explorat territoris naturals de l’entorn metropolità com el  Parc Natural de la Serra de Collserola a la Sortida en btt elèctrica des de Sant Cugat, o el Sterrato del Garraf, cursa amb sortida a Torrelles de Llobregat que transcorre pel Parc Natural del Garraf.

Sterrato Garraf Venividi

Sortida pel Garraf

 

I com el bon estat de la bicicleta és primordial per poder pedalar a diari, s’han portat a terme activitats relacionades amb el manteniment i la mecànica com les Inspeccions Tècniques de la Bicicleta (ITB) a l’AMB de la mà de Biciclot o el Taller de mecànica- Revisa la teva bici, de La Saboga a l’Hospitalet.

ITB dia mundial bici AMB_5

ITB dia mundial bici AMB_6

ITB a l’AMB amb Biciclot

 

També hi han tingut cabuda activitats enfocades a promoure l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport habitual, com la presentació del projecte Bicifeina pels treballadors municipals de Gavà, amb el lliurament de 10 bicicletes elèctriques, els acompanyaments des de pl. Espanya fins a l’edifici de l’AMB al polígon de la Zona Franca i la presentació de l’Estratègia de la Bici a Sant Boi.

bicifeina1 Gavà

Bicifeina a Gavà

AMB bici a zona franca

Acompanyaments en bici al polígon de la Zona Franca

Estrategia mobilitat Sant Boi _3

Presentació de l’Estratègia de la bici a Sant Boi

 

Com a cloenda a tot un més donant-li als pedals, el passat divendres 4 vàrem celebrar al Bicihub de Can Picó la festa final del #30diesAMBbiciBCN. A part del lliurament de premis del repte i de la gimcana organitzada per Bicicultura va ser el moment per trobar-nos amb els participants i resumir en xifres el que ha estat la present edició del #30diesAMBbiciBCN, i també agrair a col·laboradors i voluntaris la seva ajuda.

festa-30diesambbicibcn-al-bicihub_40097414150_o

festa-30diesambbicibcn-al-bicihub_40097414670_o

festa-30diesambbicibcn-al-bicihub_40097414990_o

Us hi esperem a totes i tots l’any vinent!