Travessem el riu a peu i amb bici!

Tal i com us anunciàvem en un post anterior, des del passat divendres 6 de juliol Molins de Rei i Sant Feliu de Llobregat es troben millor connectats amb Sant Vicenç dels Horts mitjançant el nou pas inundable sobre el riu Llobregat.

20180707_gual llobregatPR

20170707_gual+llobregat+2

El pas inundable representa una alternativa que enllaça les dues ribes del riu Llobregat per a vianants i bicicletes, evitant així l’ús del pont de la carretera N-340 o el viaducte de Sant Vicenç.

El pas s’ha ideat perquè hi puguin conviure amb comoditat bicis i vianants, amb 4 metres d’amplada i una longitud de 35 metres, i ha estat construït amb estructures de formigó que formen una passarel·la que sobrepuja del riu en condicions normals de cabdal d’aigua. En casos puntuals de pujades del nivell del riu, que s’estimen podrien ser 15 ó 20 dies cada any, el gual quedarà inundat i no es podrà fer servir.

La construcció del pas inundable ha implicat la urbanització de l’entorn, amb la creació de 3 rampes d’accés als dos costats del riu i senyalització sobre el camí fluvial del Llobregat, quedant pendents per la tardor els treballs de condicionament del camí del riu que transcorre pel marge de Molins de Rei.

La connexió a peu i en bicicleta entre els 3 nuclis urbans potencia el canvi d’hàbits cap a la mobilitat sostenible per la que s’està apostant des de l’AMB, encarregada de les obres juntament amb els ajuntaments dels tres municipis.

El pas s’ha inaugurat amb una gran festa on han participat membres dels clubs ciclistes de tots tres municipis, mostrant les possibilitat de l’ús social del riu, com a part de l’estratègia global de recuperació ambiental.

Més informació

Més fotografies