Entrega Premis Bicimpuls 2020

Aquest any es compleix la tercera edició dels premis Bicimpuls, un guardó que té com objectiu essencial donar visibilitat a les diverses iniciatives i projectes que promouen l’ús de la bicicleta com a mode de transport quotidià i com a eina de transformació social a la Metròpolis de Barcelona.

L’AMB ha lliurat els premis Bicimpuls 2020 amb una adaptació de les categories premiades, doncs malauradament el 2020 ha estat un any fortament marcat per la crisi sanitària provocada per la Covid-19. Malgrat tot, aquesta edició ha estat un èxit rotund de participació, amb 20 candidatures rebudes i una gran qualitat de propostes presentades.

En un acte atípic, sense públic i amb un aforament limitat per les actuals restriccions derivades de la Covid-19, s’ha celebrat l’entrega dels Premis.

Barcelona. Seu AMB. 04.03.2021. Lliurament dels premis Bicimpuls. Foto Robert Ramos

A la categoria de millor activitat de foment de la bicicleta la mobilitat quotidiana per al projecte BiciEscola, aprenent una nova mobilitat quotidiana, promogut per l’associació Bicicleta Club de Catalunya (BACC)

Barcelona. Seu AMB. 04.03.2021. Lliurament dels premis Bicimpuls. Foto Robert Ramos

A la categoria de millor activitat que utilitza la bicicleta com a eina per generar activitat econòmica s’endú el guardó el projecte ciclologística local d’emissions zero a l’àrea metropolitana de Barcelona desenvolupat per Apinyó

Barcelona. Seu AMB. 04.03.2021. Lliurament dels premis Bicimpuls. Foto Robert Ramos

A la categoría de millor iniciativa que utilitza la bicicleta com a eina d’inclusió social o per a l’organització d’esdeveniments culturals el jurat ha seleccionat el projecte Bicicletes per la integració, promogut per la Fundació Privada Utopia – Bicicletas sin Fronteras

Barcelona. Seu AMB. 04.03.2021. Lliurament dels premis Bicimpuls. Foto Robert Ramos

A la categoría de millor projecte d’innovació o d’investigació relacionat amb la bicicleta el premi ha estat per al projecte Estudi de mobilitat ciclista amb perspectiva feminista: Dones i persones no binàries en Bici, desenvolupat pel Col·lectiu Punt 6

Barcelona. Seu AMB. 04.03.2021. Lliurament dels premis Bicimpuls. Foto Robert Ramos

Finalment, a la categoría de millor activitat que utilitza la bicicleta com a eina davant la pandèmia COVID-19, el projecte guanyador ha estat Suport a la mobilitat del personal sanitari en temps de pandèmia covid19, desenvolupat pel Bicihub Barcelona

Barcelona. Seu AMB. 04.03.2021. Lliurament dels premis Bicimpuls. Foto Robert Ramos

Com sempre, els premis consisteixen en un diploma de reconeixement i una dotació econòmica de 3.000 euros per al guanyador de cada categoria. L’import econòmic s’ha de destinar íntegrament a realitzar les activitats presentades a la candidatura guanyadora.

Ens agradaria també agrair l’esforç i el compromís a tots els i les participants: Biciclot SCCL, Cyclocat, Sergi Garcia i Xavi Calvo, plataforma Bikevidrera, Cargobici S.L., Bamboo Hub S.L., Karin du Croo, AMPA EMEE Virolai i a l’associació RideForFer; sense vosaltres aquests premis no tindrien sentit.

 

Més informació:

Entrevista a Antoni Poveda, explicant els Premis Bicimpuls aquí

Reportatge dels Premis Bicimpuls a Ciclosfera, aquí