Dia Mundial de l’Aigua: celebrem la seva importància

El 22 de març és el dia escollit per l’Assemblea General de les Nacions Unides per celebrar el Dia Mundial de l’Aigua. Una jornada que se celebra anualment des de l’any 1993 per centrar l’atenció en la importància de l’aigua i en la defensa de la gestió sostenible dels recursos hídrics.

Aquest any, el Dia Mundial de l’Aigua s’enfoca en la relació inseparable de l’aigua i el canvi climàtic: l’adaptació de l’aigua als efectes del canvi climàtic protegirà la salut de les persones i salvarà moltes vides. Cal fer un ús eficient de l’aigua perquè d’aquesta manera també reduirem els gasos d’efecte hivernacle dels sistemes de tractament.

WWD2020_Socialmediacard_wecannotaffordtowait_square

“No ens podem permetre esperar” és un dels missatges centrals de la campanya global 2020 d’UN Water, una crida a la ciutadania per actuar immediatament.

Només un 3% de tota l’aigua que hi ha a la Terra és dolça. D’aquesta, l’1,74% es troba en forma de gel a les glaceres i als casquets polars. Si en restem l’aigua atmosfèrica, la que forma part dels éssers vius i la que compon els sòls, només ens queda… un 0,007% d’aigua disponible per als éssers humans!

L’AIGUA A L’ÀREA METROPOLITANA DE BARCELONA

Cal recordar la importància de fer-ne un ús responsable de l’aigua perquè és un recurs escàs i indispensable per a la vida i el desenvolupament sostenible de les activitats econòmiques. Per aquest motiu, l’AMB aplica un model de gestió i consum de l’aigua basat en els principis de moderació, eficiència, estalvi i reutilització. Pots conèixer tots els detalls a la pàgina web.

Com eduquem en fer un ús responsable de l’aigua al programa Compartim un Futur?

El nostre projecte ofereix una sèrie d’activitats relacionades amb el cicle de l’aigua que constitueixen una forma d’educació per a la ciutadania, compromesa i activa. Si tu també vols participar, inscriu-te en alguna de les activitats de la nostra guia didàctica tan bon punt acabi l’estat d’alarma per la COVID-19 i s’activin de nous les activitats del Compartim un Futur podràs inscriure-t’hi.

Podreu trobar més informació sobre el Dia Mundial de l’Aigua a la pàgina oficial https://www.worldwaterday.org/