Escolars pel clima… i per mobilitzar els adults

L’Acord de París, el desembre del 2015 va marcar un abans i un després en la lluita contra el canvi climàtic. L’Organització  de les Nacions Unides (ONU) va posar un objectiu clau a la ciutadania: que l’augment de la temperatura mitjana de la Terra no pugi 1,5 ºC per a finals de segle.

Així, neix la Comunitat #PorElClima, una iniciativa que pretén impulsar a la societat a actuar davant la crisi climàtica. Ara ha posat en marxa el concurs “Escolars pel clima”, un projecte adreçat als alumnes que cursin des de 4t de primària fins a 2n de Batxillerat, per tal que siguin ells els que aconsegueixin conscienciar als adults.

El concurs busca treballs amb força suficient per provocar un canvi d’actitud, i han d’estar fets per l’alumnat amb l’ajuda del professorat en format lliure: es poden fer vídeos, redaccions, obres de teatre, jocs de taula, enquestes, cançons… Qualsevol idea és benvinguda si aconsegueix fer el “clic” en els adults perquè es mobilitzin!

Premis per a tothom

Els alumnes que guanyin el treball individual s’enduran de premi una bicicleta elèctrica. En canvi, els estudiants guanyadors dels treballs col·lectius aconseguiran un viatge a un parc natural, a una instal·lació d’energia eòlica, solar o una excursió de caràcter climàtic, depenent d’on se situï el centre guanyador.

Els col·legis i instituts podran optar a un premi d’un catàleg de regals sostenibles, on trobaran des d’un mini aerogenerador a auditories climàtiques pel centre. Fins i tot els professors guanyadors es beneficiaran d’una beca en formació sobre canvi climàtic.

Com participar-hi?

L’alumnat que vulgui participar en aquest concurs ha d’enviar el seu treball per correu electrònic o WeTransfer a escolares@porelclima.es. Si hi participen amb un treball audiovisual, el poden pujar a Youtube o Vimeo i enviar l’enllaç per correu. Si ho fan amb un treball físic, han de fer moltes fotos i enviar-les per correu o WeTransfer.

Si us voleu apuntar, teniu fins el dia 3 d’abril de 2020 per presentar els vostres treballs. Recordeu que al programa Compartim un Futur també oferim diferents activitats relacionades amb el canvi climàtic, que podeu consultar a la nostra pàgina web.