El Compartim un Futur trenca barreres per una educació ambiental més inclusiva

Cada dia som més conscients de la necessitat de fer que l’educació sigui flexible i adaptable a les capacitats de cada persona. No tothom és igual ni té la mateixa manera d’aprendre, ja sigui en l’escola ordinària com en l’especial. Per aquest motiu, són cada vegada més els i les professionals de l’educació que aposten per la creació d’activitats que incloguin diferents mètodes d’aprenentatge (adaptats a les intel·ligències múltiples) per tal que tot l’alumnat pugui sentir-se interpel·lat en algun moment de l’acció educativa.

En el decurs dels darrers anys, dins del programa educatiu Compartim un Futur, s’ha fet evident la necessitat de crear activitats pensades per a aquelles persones que tenen altres capacitats però les mateixes ganes d’aprendre. Per aquest motiu, aquest curs, s’ha comptat amb els serveis de l’associació Jocviu (podeu veure l’entrevista que vam fer a la seva responsable, la Tate Bonay i Jané) per a la creació d’activitats inclusives destinades a públic amb necessitats especials de suport educatiu (NESE).

educacio_especial

Mitjançant l’experimentació, l’estimulació dels sentits i la participació activa, hem creat tres activitats que permeten transmetre la importància de fer accions responsables per poder cuidar el planeta:

  • L’aventura de l’aigua Taller sobre el cicle de l’aigua, on s’aprèn com aquest element passa per diferents estats i arriba a les nostres cases. També s’explica com podem fer-ne un bon ús i què passa un cop abandona les nostres llars.
  • Com podem ajudar a salvar el planeta? La gestió responsable dels residus i els recursos és l’eix sobre el qual giren diferents dinàmiques per aconseguir que la Terra sigui un planeta feliç.
  • Cuidem la Terra per viure millor: Tot i que hi estem submergits cada dia, la contaminació és un problema al qual hem de fer front. Reduir-la ens permetrà millorar la nostra salut i la dels que ens envolten. En aquest taller s’experimenta amb els diferents tipus de contaminació i es donen eines per tal de combatre-la.

Entra a la nostra pàgina web i descobreix-ne tots els detalls!