Durant el confinament estalvia aigua i energia…i aprofita els teus residus

Amb l’arribada de la pandèmia i la necessitat de confinar-nos a casa, ara que tenim una mica més de temps podem aprofitar per fixar-nos en com utilitzem l’aigua i l’energia a casa nostra. Per exemple, quant triguem a dutxar-nos? Aprofitem l’aigua freda de la dutxa (fins que no comença a sortir la calenta) per regar les plantes o fregar el terra? Omplim el rentavaixelles al màxim de la seva capacitat?

I l’energia? A vegades no en som prou conscients i ens deixem algunes “aixetes” elèctriques obertes. Apaguem el router a la nit o el deixem encès tot el dia? Utilitzem bombetes de tipus LED que són més eficients? Apaguem els aparells elèctrics quan no els fem servir o es queden encesos en mode stand-by?

Tot i que no us podem oferir l’activitat “Endinsa’t en l’energia i l’aigua de casa!” del programa d’educació ambiental de l’AMB Compartim un Futur, no volem deixar de recordar la importància d’estalviar aquests dos recursos i ajudar, així, en la lluita contra l’emergència climàtica.

Per tal de comprovar tot això i rebre altres consells i idees d’estalvi, us animem a descarregar-vos el llibret “Fes un recorregut per l’energia i l’aigua de casa!”, una novetat d’aquest curs, que normalment entreguem a tots els participants a l’activitat i que ara us oferim en línia per tal que pugueu observar i posar en pràctica tots aquests aspectes a casa vostra, de forma lúdica i divertida.

I què podríem fer amb tots els residus que acumulem a casa aquests dies? Us heu fixat en la quantitat d’envasos que utilitzem cada setmana? A l’àrea metropolitana, cada habitant llença 14,84 kg d’envasos lleugers per any al contenidor groc.

Però, enlloc de reciclar aquests envasos, ara us animem a sumar-vos al repte “Dràstics amb els plàstics”. Aquesta guia us pot sevir d’inspiració per a reutilitzar les vostres deixalles i convertir-les en les titelles d’una obra de teatre o un stop-motion! 

Compartiu les vostres creacions amb nosaltres a través de les xarxes socials i ajudeu-nos a conscienciar la gent de la importància de reduir el envasos! Ens podeu mencionar @ambedusost a Facebook, @compartimunfutur a Instagram, amb el hashtag #CompartimunFutur.

Us desitgem que tingueu un feliç i sostenible confinament!