Dos nous projectes d’ApS ambiental

Hem donat el tret de sortida a dos nous projectes d’ApS ambiental coproduïts en el marc del programa educatiu Compartim un Futur.

Durant aquest curs, l’AMB treballarà braç a braç amb els docents i alumnes d’aquests centres participants per anar donant forma a aquests projectes que ja us podem avançar. Seran ben originals i interessants!

El primer projecte el lidera l’Institut Bonanova de Barcelona, on els alumnes que cursen el CFGM tècnic en cures auxiliars d’infermeria treballaran la relació que té la qualitat ambiental de l’entorn amb la nostra salut. Durant aquests dies, els docents han assistit a les dues sessions formatives en línia que ha impartit l’AMB. La primera era per informar-se sobre què és un projecte ApS de servei comunitari, com estructurar-lo, propostes d’avaluació, etc. i la segona, va incloure continguts específics de salut ambiental. A més, s’han donat a conèixer projectes ApS inspiradors. El següent pas ja és implicar els alumnes perquè puguin aportar les seves idees i comencin la formació específica.

El segon projecte el fa l’escola L’Oreig de Pallejà. En aquest cas, les formacions a docents i alumnes s’han realitzat de manera paral·lela i l’alumnat ja ha tingut l’oportunitat de visitar in situ el torrent dels Bufadors, que és l’espai on es desenvoluparà el projecte. Durant aquesta sessió de reconeixement del territori es van identificar els temes relacionats que es poden treballar durant el projecte. L’objectiu és crear un itinerari digital on els alumnes donaran a conèixer els valors socials i ambientals d’aquest espai perquè veïns i visitants sàpiguen com és d’important el torrent dels Bufadors.

En breu incorporarem una tercera proposta de projecte ApS.

Us anirem informant de com avancen aquestes projectes!