Nadal sostenible

Aviat arribarem a l’època nadalenca: època de retrobaments, celebracions i nous desitjos. Tanmateix, també és una època de consum compulsiu i amb una gran generació de residus, dues de les causes principals del canvi climàtic.

Des del programa Compartim un Futur volem posar en valor que Nadal també pot ser una gran oportunitat per canviar els nostres hàbits i el nostre model de consum. Per aquest motiu, us volem proposar un seguit d’idees de regals per a un Nadal més responsable i compromès amb el medi ambient:

  • Per començar i per preparar bé els àpats familiars d’aquesta època, sempre va bé regalar una bona cistella amb productes alimentaris que siguin locals, ecològics i de temporada.
  • Per continuar, us recomanem posar en marxa la vostra creativitat i feu receptes de reaprofitament per evitar malbaratar aliments. A Som gent de profit podeu trobar algunes idees.
  • Finalment, per ajudar a mantenir els aliments en bones condicions, al web Jan et Jul, trobareu un munt de tutorials on ens ajuden a construir els nostres propis embolcalls per conservar i transportar les vostres creacions culinàries.

No podem acabar aquesta llista sense animar-vos a utilitzar també les vostres pròpies habilitats i la vena artística que tothom porta a dins: un poema, una cançó, un ball, una abraçada i molt d’amor són regals que mai fallen.

Però si no teniu idees, no us hi amoïneu, nosaltres us ajudem! Apunteu-vos a les activitats en línia que surten en aquesta notícia.

Un any més, el programa Compartim un Futur us desitja un bon Nadal!