Dia Mundial de l’Educació Ambiental

El dimarts 26 de gener va ser el Dia Mundial de l’Educació Ambiental. Al programa Compartim un Futur ens vam sumar a aquesta data especial que ens ajuda a crear consciència en les persones sobre la importància de tenir cura del medi ambient per avançar cap a la sostenibilitat.

Coincidint amb aquest esdeveniment, dins del Congrés Nacional d’Educació Ambiental (CNEA) es va dur a terme, a les 17 h, una sessió participativa dividida que va abordar els diferents reptes i preguntes clau i que serviran de base per a les properes sessions: set taules de debat i treball amb temàtiques relacionades amb l’educació ambiental.

La pandèmia ha obligat a reformular la celebració del CNEA, una cita que originalment estava prevista per a la tardor del 2020 de manera presencial. Davant de les dificultats sobrevingudes, en comptes de celebrar-se presencialment al llarg de dos dies, es faran sessions virtuals el dia 26 de cada mes fins al setembre (excepte el mes d’agost) sobre les set taules de debat amb una durada aproximada de dues hores per sessió:

  • Professionalització de l’educació ambiental (febrer)
  • Recerca i educació ambiental (març)
  • Pedagogia de l’educació ambiental (abril)
  • Emergència de biodiversitat (maig)
  • Emergència climàtica (juny)
  • Emergència econòmica i social (juliol)
  • Governança i participació (setembre)

El Congrés Nacional d’Educació Ambiental pretén consolidar-se com l’espai de trobada, anàlisi i reflexió dels actors de l’educació ambiental i cercar eines que permetin arribar a nous col·lectius i crear aliances innovadores per transitar del canvi individual a la transformació col·lectiva i estructural.

Per participar en les sessions cal inscriure’s prèviament en aquest enllaç.