Al març, activitats en línia del Compartim

Des del programa Compartim un Futur us oferim una proposta de programació en línia, on podreu gaudir d’activitats dels diferents eixos temàtics del programa, adreçades tant a públic familiar com a ciutadania en general.

Us presentem la proposta que hem preparat pel mes de març amb una breu descripció de cada activitat. Recordeu que hi podeu accedir des de qualsevol municipi, són gratuïtes i només us cal un dispositiu electrònic i internet.

Activitats adreçades a ciutadania

 

  • Energia pel canvi, dijous 4 de març de 18 a 19 h

L’activitat en línia “L’energia pel canvi” vol donar a conèixer la relació entre el consum energètic (i de recursos) i el canvi climàtic, tot identificant les causes i conseqüències del canvi climàtic i l’emergència que es genera per entendre què podem fer com a ciutadans i què es fa des de l’Àrea Metropolitana de Barcelona per mitigar l’impacte ambiental i adaptar-se a aquesta emergència.

  • L’essència dels residus, dimecres 10 de març de 18 a 19 h

L’activitat telemàtica “L’essència dels residus” vol donar a conèixer el valor dels residus com a recurs per entendre la necessitat de reduir-ne la generació, així com donar eines per fer-ho. El plantejament d’aquesta activitat parteix de l’avaluació de diferents aspectes de tot el que tenim a casa: durabilitat, necessitat, impacte del residu que en derivi en el medi, etc. per comprendre que, a l’hora de decidir si es compra o no un producte, hi ha molts més elements a tenir en compte a més del preu, la qualitat o el desig de tenir-lo.

  • El parc des de casa, dimecres 17 de març de 18 a 19 h

“El parc des de casa” posa en valor els parcs dins d’un territori densament poblat com és el territori metropolità on són fonamentals per mantenir la qualitat ambiental i oferir espais de cohesió social per a la ciutadania. Els parcs, especialment els que contenen espais d’aigua o es troben propers a rius o torrents, tenen un gran valor ambiental i ecològic, ja que conserven i fomenten la biodiversitat animal i vegetal vinculada a la presència d’aigua. En la situació actual d’emergència climàtica, els parcs metropolitans són molt importants pel seu valor com a refugi, perquè ajuden així a combatre el canvi climàtic.

  • Què ens explica la factura de l’aigua?, dilluns 22 de març de 18 a 19 h

Coincidint amb la celebració del Dia Mundial de l’Aigua, el taller “Què ens explica la factura de l’aigua?”, mitjançant la informació que ens dona una factura de l’aigua, pretén reforçar els coneixements sobre el cicle integral de l’aigua i tots els elements que el conformen així com capacitar a les persones participants de les eines per entendre i posar en valor l’aigua i la importància de fer-ne una bona gestió.

Activitats adreçades a famílies

 

  • Conte il·lustrat “El recuc i el tresor de la brossa orgànica”, dissabte 6 de març de 16 a 17 h

Conte il·lustrat que es desenvoluparà en format telemàtic pensat per a infants on es destaca la importància de separar els residus orgànics i llençar-los al contenidor corresponent per tal que es puguin transformar en un nou producte: l’adob.

  • Conte participatiu “Menys soroll i més somriures”, dissabte 13 de març de 16 a 17 h

El conte “Menys soroll i més somriures” vol fer reflexionar sobre la importància de mantenir un so ambiental respectuós que vetlli per la qualitat de vida de les persones en els diferents contextos i situacions quotidianes. El conte proposa als infants a participar del relat i relacionar diverses situacions que impliquen una alteració del que seria un so ambiental respectuós i hauran de proposar alternatives per a millorar i revertir situacions poc amables amb el medi acústic.

  • Taller de manualitats “Ja fa olor de primavera!”, dissabte 20 de març de 16 a 17 h

Amb l’arribada dels colors i les olors de la primavera us proposem aquest taller per a famílies en format telemàtic per aprendre a reutilitzar objectes que tenim per casa per fer decoracions. Una activitat creativa i divertida on coneixerem diverses propostes per fer manualitats relacionades amb la primavera.

  • Conte “Canvi d’aires o aires de canvi?”, dissabte 27 de març de 16 a 17 h

El conte telemàtic “Aires de canvi o canvi d’aires?” ens submergeix en la problemàtica de la contaminació atmosfèrica juntament amb els personatges protagonistes de la història. Plegats, esbrinaran com convertir-se en vigilants de l’aire!

Per participar en les activitats cal inscripció prèvia. Places limitades!

Podeu fer les vostres inscripcions trucant o enviant un WhatsApp al 671 33 23 12 o escrivint un correu electrònic a assessoria.compartim@amb.cat.