Avui us presentem… Col·lectiu Eixarcolant

Aquest mes us volem animar a conèixer el Col·lectiu Eixarcolant, una nova proposta per gaudir de manera responsable i justa del planeta.

Aquest col·lectiu, nascut el 2016, porta a terme projectes arreu de Catalunya en els àmbits de la recerca, la dinamització territorial, la divulgació i l’assessorament, amb l’objectiu final de fomentar un model de producció, distribució i consum d’aliments més sostenible, ètic i just.

Per aconseguir-ho, treballa per recuperar i popularitzar els usos que els habitants donaven a les plantes silvestres i a diverses varietats agrícoles tradicionals, adaptar-los a la realitat del segle XXI i posar de nou a disposició de la societat aquestes espècies i els seus productes derivats, per fer-los servir amb normalitat.

Cal recuperar un patrimoni que pot semblar cosa del passat, però que és imprescindible per transformar el futur. En definitiva, s’ha de generar el marc que permeti que la producció, la distribució i el consum d’aquestes espècies sigui possible i posi de relleu que un altre model agroalimentari no només és possible, sinó imprescindible.

A la seva web, podreu trobar més informació de les seves línies d’actuació, així com dels projectes que han dut a terme, i una botiga en línia amb llibres, llavors o eines per fer possible aquest canvi de model agroalimentari.

Des del Compartim un Futur ens sumem a aquest col·lectiu i ens plantem per aconseguir un desenvolupament socioeconòmic més sostenible i just!