La Verdinada als Lluïsos de Gràcia

Els Lluïsos de Gràcia han celebrat  durant el mes de març passat La Verdinada. Es tracta d’un projecte que ja fa catorze anys que se celebra, amb la col·laboració d’espais i associacions del districte de Gràcia. Durant un mes es duen a terme activitats, xerrades, sortides a la natura i tallers amb l’objectiu de crear consciència i actuar de manera més sostenible en el nostre entorn.

El Compartim un Futur ha ofert recursos i activitats per participar en aquesta iniciativa, que ha tingut com a focus principal la transició energètica i ha presentat un seguit d’accions i propostes que busquen generar consciència individual i col·lectiva per aconseguir reduir la petjada de carboni i millorar l’eficiència energètica.

Durant tot el mes s’hi ha pogut veure l’exposició en préstec del Compartim un Futur titulada “Energia per a tothom”,en la qual es faciliten criteris i eines d’estalvi i eficiència energètica per poder actuar contra la pobresa energètica a les llars.

El dia 13 de març també vam poder fer el taller presencial infantil Construïm un molinet de vent!.

Finalment, el dia 17 de març va tenir lloc el taller telemàtic L’energia per al canvi com a cloenda de la nostra participació a La Verdinada, un taller que vol donar a conèixer la relació entre el consum energètic (i de recursos) i el canvi climàtic, a través d’identificar-ne les causes i les conseqüències, per entendre què podem fer com a ciutadans i què es fa des de l’Àrea Metropolitana de Barcelona per mitigar l’impacte ambiental i adaptar-se a aquesta emergència.