Let’s Clean Up Europe

El cap de setmana del 7 al 9 de maig ha tingut lloc, un any més, el Let’s Clean Up Europe.

Aquesta iniciativa, que va celebrar la vuitena edició, és una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura, i promou accions de sensibilització com la recollida de residus abocats il·legalment als boscos, les platges i els marges de rius i torrents.

Durant aquests dies, es van dur a terme fins a 481 activitats de neteja en entorns naturals, promogudes per administracions públiques, associacions, centres excursionistes i escoles, en les quals van poder participar milers de voluntaris de totes les edats.

Podeu consultar totes les iniciatives realitzades durant el 2021 en aquest enllaç.

Des de la primera edició, l’any 2014, el Let’s Clean Up Europe ha realitzat més de 1.300 accions de neteja en diferents punts del territori català, on s’han recollit més de 350 tones de residus. Una oportunitat magnífica per fer pedagogia sobre prevenir la generació de residus i impulsar un model d’economia més circular.

Com a continuació del Let’s Clean Up Europe, el proper 5 de juny, amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient, tindrà lloc la tercera edició de l’Ultra Clean Marathon. Tot un repte esportiu i ambiental en el qual, en un recorregut de 60 km que unirà les ciutats de Terrassa i Barcelona passant per diversos espais naturals, com el Parc Natural de la Serra de Collserola, es realitzaran fins a 15 accions de neteja i diverses activitats d’educació ambiental al llarg del recorregut.

Des del Compartim un Futur, ens sumem a totes aquestes iniciatives i recordem que els residus, en realitat, sempre són recursos!