Activitat destacada: Stop Malbaratament!

Aquest mes, el programa Compartim un Futur us fa arribar l’activitat Stop malbaratament!, que tracta un tema cabdal: el malbaratament alimentari.

El malbaratament alimentari és un problema que ha anat acompanyant les societats desenvolupades en les últimes dècades. Llençar aliments en bon estat o aprofitables és un problema de doble vessant: ecològic i social. En el primer, la producció i posterior gestió de tots els aliments que no han estat consumits representa una despesa de recursos naturals que el planeta no es pot permetre. D’altra banda, mentre que en alguns països es llencen aliments en bon estat, en d’altres hi ha persones que es moren de fam, fet que posa de manifest les diferències i les incrementa acusadament.

L’activitat sobre el malbaratament alimentari pretén posar de manifest la curta vida dels aliments i la necessitat de fer una compra responsable i així evitar el malbaratament. En aquesta activitat es comença parlant del problema que té l’alimentació actual: el consum de productes ultraprocessats i els additius i conservants afegits. Intentant-ho explicar de manera senzilla, es passa a parlar sobre el fet que tots aquests additius permeten, entre altres coses, conservar millor els aliments. A partir d’aquí s’enllaça amb el problema del malbaratament alimentari dels productes frescos. Així doncs, s’explica quin és el procés de producció d’aquests i es demana als alumnes que pensin maneres d’evitar perdre aliments al llarg de tot el procés. Per participar en aquesta activitat cal fer una reserva prèvia a la Central de Reserves trucant al 93 238 93 51 o enviant un correu electrònic a reserves.compartim@amb.cat. Si necessiteu més informació, podeu posar-vos en contacte amb el Servei d’Assessorament del programa Compartim un Futur.