La recepta que canvia el món

Aquest 2021, Barcelona és la Capital de l’Alimentació Sostenible i, per tant, es converteix en una ciutat referent a escala mundial. Per aquest motiu, s’han organitzat diferents actes i accions durant l’any. El Compartim un futur se suma a la celebració amb diferents propostes d’activitats educatives.  

Una d’aquestes propostes és La recepta que canvia el món. Es tracta d’una activitat dirigida a la ciutadania i a les famílies que pretén conscienciar sobre l’impacte ambiental del nostre consum alimentari i apropar l’alimentació sostenible a la ciutadania a través d’un concurs de cuina. Es treballa especialment l’impacte relacionat amb els residus alimentaris, ja siguin embolcalls de plàstic, paper o vidre, o bé el problemàtic malbaratament alimentari

Per fer-ho, els participants es converteixen en un equip complet de restauració: cuiner, ajudant de cuina, tècnic de sostenibilitat… De manera cooperativa, s’hauran d’afrontar al repte de crear la recepta més sostenible, però no serà tan fàcil aconseguir aquest objectiu i es trobaran alguns entrebancs… Amb l’ajuda d’una calculadora digital, que estarà sempre disponible, hauran de crear la recepta amb menys impacte ambiental! 

És una activitat lúdica que ens permetrà parlar de conceptes com l’ocupació del sòl, la petjada hídrica i els aliments de temporada o de proximitat. Què hem de tenir en compte quan parlem de sostenibilitat? Tot això, i més, ho anirem resolent al llarg d’aquesta activitat per a famílies, adults o joves i que es pot dur a terme en qualsevol centre de l’àrea metropolitana. Animeu-vos-hi! 

L’activitat, disponible a partir del setembre, es pot començar a reservar des de l’1 de juliol fent una reserva prèvia a la Central de Reserves trucant al 93 238 93 51 o enviant un correu electrònic a reserves.compartim@amb.cat. Si necessiteu més informació, podeu posar-vos en contacte amb el Servei d’Assessorament del programa Compartim un Futur.