Dades de participació del curs 2020-2021

Ja hem encetat el nou curs amb il·lusió. Ara bé, també és moment de fer balanç del curs que hem deixat enrere. Ha estat un curs molt marcat per les restriccions sanitàries que obligaven a adaptar-nos als canvis i a donar respostes ràpides a les diverses necessitats que anaven sorgint. A més a més, el programa va continuar sense poder oferir visites a les instal·lacions, fet que va causar una davallada important deles dades de participació. Tot i això, el curs 2020-2021 ha comptat amb una participació de 19.976 alumnes de formació reglada.

D’aquestes dades és interessant observar que en formació reglada va ser el 3r trimestre quan la participació va ser més elevada (46 %). El maig va ser el mes amb una participació més alta, coincidint també amb el relaxament de les restriccions sanitàries.

Pel que fa els nous recursos instaurats, podem dir amb fermesa que s’ha consolidat l’oferta d’activitats telemàtiques en tots els àmbits amb activitats com Aigua per a tot i per a tothom o L’essència dels residus. També han augmentat les sortides a l’entorn, com per exemple les activitats Qui viu als parcs? o Flora i fauna la desembocadura del Besòs.

Pel que fa a l’oferta de formació no reglada, va haver-hi un augment de participació d’un 40 % respecte de l’any precedent, amb una participació de 7.768 persones. Amb aquest públic, l’eix de Recursos i residus és el que va tenir més participació (26 % del total), seguit de l’eix de Territori, ecologia i biodiversitat (24%). Pel que fa a les activitats a l’aula o local, les més demanades van ser Aigua va! i Agafem el cabàs!.

En resum, el curs 2020-2021 va ser un curs diferent i ple de reptes als quals vam anar fent front amb uns bons resultats. Aquest nou curs que comencem, en canvi, ja podem oferir de nou visites a instal·lacions i un gran ventall d’activitats i recursos. Per a més informació, no dubteu en consultar la pàgina web del programa Compartim un Futur.