Entrevista del mes a Núria Celdrán

Núria Celdrán és una de les educadores més veteranes que formen part de l’equip del Compartim. En aquesta entrevista la coneixerem una mica més.

  • Quina funció tens en el programa educatiu?

Treballo en el Servei d’Assessorament i com a educadora de les activitats.

  • Què creus que aporta el Servei d’Assessorament al programa?

Penso que és un servei molt útil que aporta molt, ja que oferim un servei personalitzat a cada centre. Les tasques que fem són acompanyar i guiar en escollir les activitats més adequades a qui hi estigui interessat. Oferim propostes i diferents recursos per treballar els diferents eixos temàtics que tenen relació amb el que estan treballant, tant als centres educatius com a les diferents entitats. A més, donem una atenció molt específica als centres que treballen amb necessitats específiques de suport educatiu per tal que les activitats s’adaptin al màxim possible a les necessitats de l’alumnat. També ajudem els diferents centres a buscar informació per les pàgines web i xarxes socials del programa, entre altres tasques.

  • Què creus que aporta el programa Compartim un Futur a la ciutadania?

El programa educatiu permet apropar-se als ciutadans, sensibilitzar-los i proporcionar les eines necessàries perquè contribueixin a fer el canvi per a una societat més sostenible.

  • Penses que el programa educatiu pot contribuir a fer canvis significatius en els hàbits de les persones?

Sí que ho crec. Moltes vegades els participants se sorprenen en saber algunes dades que proporcionem en les activitats, ja que fins llavors no n’eren conscients, i penso que això els pot fer canviar.

Els informem i expliquem que si cadascun de nosaltres localment fem petits canvis a la nostra vida quotidiana podem aconseguir molts canvis globalment. Petits gestos, com comprar a granel, tancar l’aixeta mentre ens rentem les dents o no deixar els aparells electrònics en standby són molt importants si tots ho posem en pràctica.

  • Quina és l’activitat que més t’agrada?

Totes m’agraden! Però si n’hagués d’escollir una seria l’activitat De Cabàs a cabàs… i una bona compra faràs (dirigida a formació reglada, famílies i NESE), ja que és molt dinàmica i es treballen diferents eixos temàtics a més de recursos i residus, com el cicle de l’aigua, la salut ambiental o el canvi climàtic.

I l’activitat Residus, què hi ha després del contenidor? (dirigida a ciutadania) és molt real, molt participativa i surten debats molt interessants que alimenten els coneixements tant de l’equip educatiu com de les persones que hi participen.

  • Quina és la part de la feina que t’agrada més?

En el servei d’assessorament m’agrada poder ajudar i guiar les persones. Com a educadora gaudeixo molt del fet de compartir coneixements i relacionar-me amb els diferents públics, i aquesta relació considero que és molt enriquidora per a les dues parts.

  • Ens podries dir quin és el teu desig ambiental per al 2022?

Que totes les persones siguin una mica més conscients que només tenim un planeta, que hem de conservar i respectar, i que el compartim amb altres éssers vius i que entre tots podem aconseguir grans canvis només amb petits gestos del dia a dia.