Tret de sortida de la Calcuteca!

El passat 8 d’octubre vam celebrar al Prat del Llobregat la inauguració de diversos recursos que estrenem en el marc de Barcelona, Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible.

Des del Compartim un Futur hem creat diverses activitats i eines per sensibilitzar sobre les problemàtiques ambientals derivades de l’alimentació. En l’acte inaugural, que va tenir lloc a la sala d’actes de l’edifici Centre Esplai de Fundesplai, hi van assistir representants dels àmbits d’Educació i Ecologia de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, l’equip educatiu del Compartim un Futur i alumnat i professorat dels centres que participen en l’activitat d’ApS Para el Carro!, els veritables protagonistes d’aquesta iniciativa.

L’obertura de l’acte va ser a càrrec d’Ana Romero, la cap del Servei d’Emergència Climàtica i Educació Ambiental de l’AMB, i Carles Xifra, responsable de l’Àrea Educativa i Social de Fundesplai. Anna Muns, coordinadora de l’equip del Compartim un Futur, hi va presentar les noves propostes del programa, com l’activitat divulgativa La recepta que canvia el món, adreçada al públic en general, o l’activitat d’ApS Para el carro!, per a alumnes de 3r i 4t d’ESO. Tot seguit va presentar un joc de preguntes i respostes al públic per explicar la necessitat de parlar d’alimentació sostenible.

Finalment va arribar el moment més esperat de l’acte: la presentació de la Calcuteca. L’excel·lentíssima cuinera Ada Parellada va explicar la importància d’aquesta eina a través d’una de les seves exquisides receptes d’hummus. Gràcies a aquesta calculadora, que és una pàgina web que pot funcionar des de qualsevol dispositiu, podem saber l’impacte ambiental de les nostres receptes introduint-hi els ingredients de manera senzilla.

Una jornada de celebració molt emocionant per clausurar mesos de feina i dedicació. Ara toca aprofitar aquests recursos. Us hi animeu?