L’AMB s’adhereix a la Declaració del CNEA

El passat 22 de febrer es va aprovar al Consell Metropolità l’adhesió de l’AMB a la Declaració del II Congrés Nacional d’Educació Ambiental (CNEA). La Declaració té com a objectiu establir sinergies amb les administracions i entitats d’educació ambiental i treballar conjuntament per al compliment dels seus compromisos.   

Entre el novembre del 2020  i el novembre del 2021, diferents administracions públiques i entitats, 25 ponents i més de 1000 assistents van ser els ingredients necessaris per a la celebració del II CNEA, que a causa de l’excepcionalitat de la pandèmia va ser en línia.

Aquest congrés ha estat impulsat per la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Diputació de Girona, la Societat Catalana d’Educació Ambiental i, en representació de les universitats, la Universitat Internacional de Catalunya i la Universitat de Barcelona. En aquests moments, la Declaració del II Congrés ha permès incorporar totes les administracions, entitats i centres educatius que promouen l’educació ambiental, que incorporen noves idees i estratègies per “transitar de l’acció individual a la transformació col·lectiva”. Tot plegat, amb l’objectiu que l’educació ambiental sigui el motor per un canvi del qual tota la societat sigui partícip i es pugui percebre en totes les esferes.

Aquest ha sigut un congrés concebut per generar implicació davant dels reptes que ens planteja un món canviant i complex, i per concebre solucions per aconseguir crear una societat més sostenible, corresponsable i justa. Totes les conclusions i compromisos resultants es recullen en la Declaració del II Congrés Nacional d’Educació Ambiental.

En el web del CNEA (cnea.cat) hi trobareu la Declaració, així com el formulari d’adhesió al qual tothom (particulars, empreses, entitats, administracions, etc.) s’hi pot adherir.