Exposició sobre sistema alimentari: “Menja, actua, impacta”

Sabies que el 30 % de les emissions totals del planeta estan relacionades amb el sistema alimentari? O que, de mitjana, la meitat de 5 productes que tenim a casa han fet la volta al món? O que cada setmana ingerim entre 5 i 7 grams de plàstic (equivalent a una targeta de crèdit) present en el menjar?

A l’exposició MENJA, ACTUA, IMPACTA s’explicaran tots aquests aspectes i molts més. Aquest espai proposa fer un viatge de descoberta, en forma de reptes, dels efectes de la nostra manera de menjar i de les extraordinàries oportunitats de millora que tenim si canviem l’actual sistema alimentari. Els participants descobriran que menjant poden contribuir a crear un demà més saludable i sostenible, tant per a les persones com per al planeta.

S’ofereix un programa d’activitats educatives al voltant del tema de l’alimentació saludable i sostenible com a palanca de canvi cap a un demà més saludable, just i sostenible.

El programa educatiu consta d’una visita guiada a l’exposició o bé la visita guiada juntament amb un taller experimental. Està adreçada a públic de formació reglada (des d’infantil fins a batxillerat), a més de públic d’educació en el lleure, famílies, entitats, associacions i públic de formació no reglada.  

Aquest espai expositiu i d’activitats s’integra en el marc de l’adhesió al Pacte de Milà, a la Carta Alimentària de la Regió Metropolitana i el Projecte Barcelona Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021. Ha estat produïda i impulsada per Fundesplai, amb la col·laboració de diverses entitats i associacions. L’AMB hi dona suport a través d’una subvenció per facilitar-ne la difusió per tal que el coneixement sobre una alimentació sostenible arribi a tot el territori metropolità.

L’exposició està situada a Centre Esplai, al Prat de Llobregat.

S’ofereix un nombre limitat de tallers i visites gratuïtes. Cal fer reserva prèvia.

Per a més informació i reserves, podeu consultar el web de l’exposició (MENJA, ACTUA, IMPACTA), o bé enviar un correu a reserves@menjaactuaimpacta.org o trucar al 617 682 924 o al 93 551 17 66.