Descobreix el nou interactiu “Coneix els aqüífers de Catalunya”

Cada 22 de març se celebra el dia mundial de l’aigua, i aquest any se centra en les aigües subterrànies. Sovint es diu que són aigües invisibles, però tenen un impacte a tot arreu i representen un recurs molt valuós.

Quan pensem en aigua dolça el primer que ens ve al cap són rius i llacs, però just sota els nostres peus és on realment es troba el 98 % de l’aigua dolça del planeta. Així doncs, és una reserva molt important per al funcionament dels ecosistemes.

Més del 70 % de la població catalana depèn dels aqüífers, que actualment es troben sobreexplotats i també contaminats a causa de la ramaderia intensiva i l’ús de fertilitzants i herbicides.

Una bona manera d’aprendre sobre les aigües subterrànies és a través del Genial·ly que hem creat: un recurs educatiu, interactiu i dinàmic per aprendre sobre els aqüífers, els problemes ambientals als quals s’enfronten i quin és el nostre paper en la seva conservació.

Està enfocat a alumnes d’educació secundària i batxillerat, que hauran d’anar responent preguntes i fent recerca d’informació. Donar a conèixer aquestes realitats permet conscienciar la població i també fer front a les noves problemàtiques que sorgeixen arran del canvi climàtic, comprenent que són ecosistemes molt fràgils que es troben també amenaçats per l’activitat humana.

Us hi esperem!