L’Hora del Planeta 2022

L’Hora del Planeta 2022 va tenir lloc dissabte dia 26 de març de 20.30 a 21.30 h. És l’esdeveniment digital més important que s’ha convertit en més que un símbol d’un moviment global en la defensa del medi ambient i les persones.

Aquesta campanya de WWF va començar el 2007 a Sidney, Austràlia, amb el gest simbòlic d’apagar els llums durant una hora com a mostra de la lluita contra el canvi climàtic. Actualment és una iniciativa mundial en defensa del medi ambient i una crida a mobilitzar-se i a actuar de manera constructiva en defensa del nostre amenaçat planeta. En el context actual d’emergència climàtica, és una mostra més de reivindicar la necessitat d’accelerar la nostra acció de manera urgent per la lluita contra el canvi climàtic. La natura ens protegeix, ens alimenta i és la nostra font de salut. Amb la crisi sanitària de la covid s’ha evidenciat encara més la importància que té i com n’és de necessària.

L’edició d’enguany incorpora la novetat de participar en un repte: fer la volta al planeta. Consisteix a sumar els 40.000 km de perímetre que té la Terra, amb el nom de #KMPorElPlaneta.

L’AMB, un any més, s’ha sumat a aquesta iniciativa. De la mateixa manera que l’any passat, farà una apagada simbòlica del web de l’AMB, però aquest any també apagarà els llums exteriors de la planta integral de valorització de residus (PIVR) de Sant Adrià de Besòs, gràcies a la col·laboració de TERSA.  

Per sumar-te a la iniciativa, només cal que omplis el formulari de la pàgina web i que indiquis quines accions duràs a terme.