Apropem l’educació ambiental a tothom

Al Compartim un Futur tenim moltes opcions per acostar l’educació ambiental a tots els públics. Una d’aquestes opcions són els recursos en préstec.

Són recursos gratuïts sobre energia, canvi climàtic i salut ambiental que cedim en préstec a centres educatius, entitats, associacions, etc. A continuació expliquem quines tenim actualment:

  • Exposició “L’energia i tu”: consisteix en una estructura modular de fusta que té per objectiu fer-nos saber quin tipus de consumidors som a partir de la nostra despesa energètica i dels nostres hàbits diaris, i com afecta això el nostre entorn
  • Exposició “Actuem contra el canvi climàtic!”: aquest format enfocat a les escoles es basa en un plafó amb una imatge bicolor que cal desxifrar, on es pot aprendre quines són les conseqüències del canvi climàtic i què hi podem fer nosaltres.
  • Exposició “3,2,1…acció!”: adreçat a tots els públics, pensat perquè s’exposi a biblioteques, centres cívics o casals. Consisteix en una taula tàctil que té l’objectiu de donar a conèixer els impactes de la crisi climàtica al territori metropolità i oferir eines i idees per fer-hi front.
  • Exposició “Energia per a tothom”: és una exposició adreçada a tots els públics, amb l’objectiu de reflexionar sobre la pobresa energètica a l’àmbit metropolità, a més de donar criteris i eines d’estalvi i eficiència energètica per poder actuar contra aquesta situació des de casa i amb els recursos que facilita l’AMB.
  • Semàfor acústic: disponible per a infantil i primària, permet mesurar el nivell de soroll que hi ha en un espai segons els colors d’un semàfor. Aquest recurs es pot sol·licitar únicament després de participar en l’activitat “Stop soroll”, i és perfecte per conèixer la quantitat de soroll que es produeix en una aula d’infants en el seu dia a dia. D’aquesta manera prenen consciència dels conceptes soroll i silenci alhora que busquen eines per reduir-lo a l’aula.

Per a més informació sobre aquests recursos pots fer clic aquí o bé contactar amb el Servei d’Assessorament per correu a assessoria.compartim@amb.cat o al telèfon 697 947 814.