Entrevista a Marcelina Sacristán i Olvido González, responsables de l’associació 40 p’arriba i 40 p’abajo

  • Petita descripció de les tasques que realitzeu a l’Associació?

Fem recerca i difusió d’entitats i centres que puguin oferir tallers, xerrades i visites relacionades amb temes socials, culturals i mediambientals. A més, participem en diferents esdeveniments del barri per tal de transformar i millorar el territori, construint comunitat.

  • En quines activitats del programa heu participat?

Hem participat en les activitats “En marxa per la salut ambiental” i “La recepta que canvia el món” i després d’aquestes experiències tan positives, hem demanat més.

  • Què és el que més us ha agradat o sorprès de les diferents activitats?

Ens ha agradat tot! L’organització de les activitats, els tallers i l’equip educatiu que ho explica tot de manera molt entenedora.

Referent a l’activitat “En marxa en la salut ambiental” ens ha sorprès molt com és de gran el port de Barcelona i tota la feina i gent que hi ha darrere.

Pel que fa a “La Recepta que canvia el món”, les companyes es van quedar ben parades amb la quantitat d’aliments que llencem en el nostre dia a dia i la gran quantitat d’aigua que necessiten alguns aliments, que vam poder calcular en l’activitat dinàmica de la petjada hídrica.

  • Dels coneixements apresos, què és el que penseu que podreu posar en pràctica en el vostre dia a dia?

És molt important pensar una mica abans de comprar, per reduir els residus que generem i evitar emissions de gasos a l’atmosfera. També cal menjar aliments de temporada i proximitat i, en general, no fer un impacte ambiental per al planeta.

  • A l’associació com treballeu l’educació en la sostenibilitat?

Gràcies als tallers o xerrades mediambientals que fem, ens anem enriquint i anem actualitzant els nostres coneixements per tal de viure i consumir de manera més sostenible. A més, individualment, també ens agrada cercar informació que després compartim a l’associació, per consolidar els conceptes apresos i trobar noves idees.

  • Per acabat, expressa un desig ambiental per a les properes generacions.

Que desapareguin les illes de plàstic dels oceans i que es busquin alternatives de materials perquè ja no s’utilitzi més aquest tipus de material.