Jornades de Ciència Ciutadana

El proper 18 i 19 d’octubre se celebren al Casal Pere Quart de Sabadell les primeres Jornades de Ciència Ciutadana.

Però, quin significat té això de la “ciència ciutadana”? Aquest concepte s’ha consolidat com una nova forma de relació entre la ciutadania i la ciència. Una relació que permet a les persones apropar-se a la recerca científica i sentir-se part de la resolució de problemes ambientals, entre d’altres. Aquests projectes de ciència ciutadana són una oportunitat perfecta per a la ciutadania per aprendre i implicar-se en l’entorn més proper, sense la necessitat de tenir grans coneixements previs, i a més resulta ser una eina molt útil perquè pot cobrir territoris més amplis amb més dades i amb un coneixement més ampli del propi entorn.

L’Àrea Metropolitana de Barcelona, sota l’encàrrec de la comissió permanent del Congrés Nacional d’Educació Ambiental, és un dels promotors d’aquestes Jornades de Ciència Ciutadana. Us animem a participar-hi i descobrir aquest tipus de ciència i tots els projectes que es fan al nostre entorn.

A més, l’AMB també participa dins del programa de les Jornades en una taula rodona sobre els Bioblitz, jornades on es recullen dades científiques amb un component educatiu i de sensibilització, i en una ponència que tracta sobre la ciència ciutadana als parcs i platges metropolitans.

Us animem a donar un cop d’ull a tot el programa i saber més coses sobre les Jornades de Ciència Ciutadana!