Dades de participació del curs 2021-2022

El curs passat, amb el relaxament de les mesures sanitàries imposades per la covid-19, va ser un curs de retrobament en molts aspectes, com ara la tornada de les visites a les instal·lacions, i hi va haver un nivell de participació força semblant al dels cursos anteriors a la pandèmia.

Tot un èxit, doncs, la recuperació de la confiança per part dels centres educatius participants, després de dos cursos marcats per una davallada important de la participació a causa de la covid-19. Així, aquest curs 2021-2022 s’ha tancat amb una participació de 44.823 alumnes de formació reglada, repartits en 1.850 activitats.

Dins d’aquestes dades, la modalitat d’activitat més demanada ha estat la d’activitat a l’aula, que representa més de la meitat de les activitats totals. En són exemples Coneix millors els residus i els recursos i Coneix millor l’aigua!. Destaca també l’alta participació en activitats a l’entorn i en visites a instal·lacions. En canvi, aquest curs, les activitats telemàtiques, que havien tingut un nombre significatiu de participants durant la pandèmia, han tingut una participació simbòlica.

Pel que fa a l’oferta de formació no reglada, hi ha hagut un augment de participació d’un 35 % respecte de l’any precedent, amb una participació de 10.477 persones en 689 activitats. Atrapant l’aire i Construïm un molinet de vent destaquen com les dues activitats amb més participació al llarg del curs.

L’eix de Recursos i residus és el que ha tingut més participació tant pel que fa a públic de formació reglada com de formació no reglada, seguit de l’eix de Territori, ecologia i biodiversitat.

En definitiva, podem dir que el curs 2021-2022 ha estat el curs de la tornada a la normalitat després de dos anys diferents, fet que ens dona energies renovades per aquest nou curs que arrenca i que esperem sigui, com a mínim, tan profitós com l’anterior!