Jornades de Ciència Ciutadana

Els dies 18 i 19 d’octubre s’han celebrat les primeres Jornades de Ciència Ciutadana, al Casal Pere Quart de Sabadell. En aquests dos dies s’ha comptat amb la presència de representants destacats de l’entorn científic i educatiu, que han compartit projectes, oportunitats i reptes al voltant d’aquesta metodologia de treball.

Les jornades han estat tot un èxit, amb una alta participació ciutadana i presència de diferents administracions i entitats, en un espai on s’ha pogut compartir experiències i coneixements de diversos projectes de ciència ciutadana, generar debats i cercar eines per incrementar la participació de la ciutadania en la ciència mitjançant 17 taules rodones, 10 ponències magistrals i 4 tallers participatius en els dos dies de jornades.

L’Àrea Metropolitana de Barcelona ha coorganitzat aquestes jornades i també hi ha participat activament donant a conèixer la seva experiència en els diferents projectes de ciència ciutadana que porta a terme.

Aquesta nova fórmula de ciència apropa la recerca i la investigació a la població, i converteix la ciutadania en part real i imprescindible de la solució envers els problemes ambientals que ens envolten. Tot plegat, una sinergia perfecta que ens permet conèixer millor el nostre territori i els reptes que tenim per davant.

En definitiva, dos dies d’aprenentatge continu. Podem dir que han estat les primeres jornades de ciència ciutadana, però de ben segur que no seran les últimes!

Al web https://www.jornadescienciaciutadana.cat/, hi trobareu les ponències, així com un resum visual!