Seguim fent cursos sobre comunitats energètiques locals (CEL)

Després de la bona rebuda del curs pilot que es va oferir a la primavera, el passat 10 d’octubre es va donar el tret de sortida a la segona edició del curs de formació en línia sobre comunitats energètiques locals (CEL), impulsat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona dins del projecte Up-Stairs, amb la participació de més de 50 tècnics i tècniques del territori metropolità.

Aquest curs té l’objectiu de donar coneixements i eines al personal tècnic dels ajuntaments metropolitans perquè després pugui assessorar la ciutadania i les entitats interessades, i fomentar així les comunitats energètiques locals.

El curs s’ha distribuït en 5 mòduls que, de manera interactiva i mitjançant una plataforma d’ensenyament en línia, han repassat conceptes molt diversos de caràcter energètic, legislatiu o de finançament relacionats amb les CEL. A més, el curs ha acabat amb una visita a una CEL per veure de primera mà els avantatges i el funcionament de l’autoconsum energètic compartit.

La implantació de CEL resulta essencial per tal de ser menys dependents dels preus volàtils de l’energia i de les grans companyies distribuïdores d’energia. A més, en fer servir energies netes i renovables, es redueix l’emissió de gasos amb efecte d’hivernacle i es contribueix a la lluita contra el canvi climàtic.

De cara al futur, el curs tindrà noves convocatòries amb la idea d’ampliar el perfil de participants i apropar l’autoconsum a tot arreu!