Coneixes aquestes activitats?

El programa Compartim un Futur inclou moltíssimes activitats diferents. Avui en volem destacar tres que estan tenint molt d’èxit entre el públic més jove:

El refugi climàtic de la doctora Shiva

Quines conseqüències té el canvi climàtic per al planeta? Què és un refugi climàtic? Per què són tan importants? Respondrem aquestes i altres preguntes en l’activitat “El refugi climàtic de la doctora Shiva”.

A través de l’exploració amb els sentits i l’anàlisi amb equips de mesura, l’alumnat aprendrà les característiques d’un refugi climàtic i quins en són els elements principals.

Aquesta activitat té lloc a l’exterior, aprofitant els recursos naturals que ens ofereixen els parcs del territori.

L’activitat té una durada de 2 hores quan es dirigeix a alumnes de cicle mitjà i superior de primària i per a educació en el lleure. En el cas de públic familiar, té una durada de 45 minuts.

Cuidem la salut de la Terra

T’endinsaràs en una experiència sensorial, manipulativa i vivencial per conèixer els diferents tipus de contaminació.

Com afecta la contaminació a la natura i als éssers vius? Quins canvis hem de fer per millorar la salut del planeta?

Sorolls, llums, olors… Acció! Trobaràs resposta a totes aquestes preguntes i més!

L’activitat té una durada d’1 hora i està dirigida a persones amb necessitats específiques de suport educatiu (NESE) i cicle inicial de primària.

Experimentem el canvi

L’experimentació és una de les millors maneres d’aprendre!

A l’activitat “Experimentem el canvi”, l’alumnat podrà descobrir i comprendre per si sol el concepte de canvi climàtic. L’objectiu és potenciar la creativitat i autonomia treballant com a científics i científiques, mitjançant dos experiments sobre l’emissió de gasos i l’efecte d’hivernacle.

Quines són les causes i conseqüències del canvi climàtic? En quina situació ens trobem actualment? Quin paper hi tenim cadascú de nosaltres? Si voleu donar resposta a aquestes preguntes i moltes més, no dubteu a apuntar-vos-hi. Volem experimentar amb vosaltres!

L’activitat té una durada de dues hores i està dirigida a alumnat de cicle superior de primària i 1r cicle d’ESO.

Per a més informació, entra al web http://compartimunfutur.amb.cat o sol·licita una prereserva a compartim.reserves@amb.cat.