Un Sant Jordi amb lectura sostenible

La Diada de Sant Jordi és una festa que ens encanta! I és per això que us volem recordar algunes de les recomanacions que vam fer en aquest vídeo sobre llibres que parlen de sostenibilitat.

La primavera silenciosa, de Rachel Carson (1962)

El llibre tracta sobre l’impacte negatiu dels pesticides en el medi ambient i la salut humana. Carson argumenta que l’ús massiu de pesticides va provocar la mort d’ocells i altres animals, així com la degradació dels ecosistemes. Primavera silenciosa va ser molt controvertit en el seu moment, ja que va desafiar la idea popular que els productes químics eren segurs i necessaris per a l’agricultura i la indústria.

També va inspirar un moviment de conscienciació ambiental i va portar a la creació de l’Agència de Protecció Ambiental dels Estats Units. Avui el llibre continua sent rellevant i és considerat un clàssic de la literatura ambiental. És una pionera en l’acció per protegir el medi ambient i la salut humana, i ens recorda la importància de ser conscients de les conseqüències de les nostres accions per al planeta.

Un mar de plàstics, de Kirsti Blom (2018)

L’autora ens porta en un viatge per l’oceà Pacífic i ens mostra com el plàstic ha contaminat les nostres aigües i ha afectat la vida marina. A través de la seva experiència, ens demostra que podem prendre mesures per reduir la quantitat de plàstic que produïm i evitar que acabi a l’oceà. També ens brinda consells sobre com podem ajudar a netejar les platges i conscienciar sobre la importància de protegir el nostre planeta. És una lectura que ens anima a passar a l’acció i treballar junts per aconseguir un món més net i sostenible.

No one is too small to make a difference, de Greta Thunberg (2019)

Aquest llibre és un recull d’onze discursos que ha fet la jove activista Greta Thunberg sobre el clima i l’escalfament global al llarg de la seva curta però notòria trajectòria. Discursos inspiradors i impactants que ha dut a terme en institucions de la talla de l’ONU, la UE i el Fòrum Econòmic Mundial, a banda de nombroses manifestacions i protestes. Aquest llibre és un clar exemple de la importància que podem tenir tots i cadascun de nosaltres en l’assoliment dels objectius necessaris per salvar el nostre planeta de la crisi climàtica. Per descomptat, una magnífica lectura perquè els joves prenguin consciència sobre l’oportunitat que tenen de poder canviar el món on viuen.

Si t’han agradat les nostres recomanacions no et perdis el vídeo on t’ho expliquem!