Nova convocatòria de projectes ApS ambientals per al curs 2023-2024

L’AMB ofereix assessorament a un total de 20 projectes ApS ambientals guiats

A punt de finalitzar el curs 2022-2023, des del Compartim un Futur ja estem preparant el curs vinent amb molta energia! A més de totes les activitats i visites que oferirem i que ben aviat us presentarem, oferim assessorament per a un total de 20 projectes d’aprenentatge servei als centres educatius del territori metropolità de Barcelona que ho sol·licitin per a diferents nivells educatius: primària, ESO, batxillerat, CFGM i CFGS.

El suport que ofereix l’AMB consisteix en formació (presencial, telemàtica o híbrida) als equips docents i a l’alumnat sobre ApS, gestió de projectes i aspectes ambientals segons les necessitats de cadascú. Es facilita suport i assessorament durant tot el projecte i recursos educatius i propostes d’activitats complementàries segons calgui. A més, els grups classe formats per persones amb NESE o els centres en els quals l’alumnat de l’aula SIEI faci el projecte poden disposar de més hores d’acompanyament si ho requereixen. L’AMB, a través dels mitjans propis de difusió del Compartim un Futur, donarà visibilitat a tots els projectes ApS ambiental que es facin al llarg del curs.

Els projectes que l’AMB posa a disposició dels centres educatius parteixen d’una proposta educativa prèvia per part de l’AMB que els alumnes traslladen al seu entorn proper sobretot en la concreció del servei i la proposta d’associacions amb qui es vol col·laborar. Aquests projectes usen dossiers i activitats prèviament definides que s’hauran de complementar amb activitats i treball autònom per part del centre.

En el cas dels projectes obligatoris per currículum de 3r i 4t d’ESO el mínim de dedicació són 20 h (10 h d’aprenentatge i 10 h de servei). El centre ha de preveure dedicar aproximadament un mínim de 10 hores de treball autònom, i entre 5 i 7 h de formació i suport presencial o telemàtic. El format de la resta s’adaptarà en funció de les necessitats de cada projecte i centre. S’ofereixen diversos projectes en funció de la temàtica i del curs.

Podeu consultar l’oferta detallada al catàleg de projectes d’aprenentatge servei ambiental i projectes participatius i els criteris per participar-hi al web del Compartim un Futur, a més de la taula per a la presentació de candidatures.