Inici de reserves d’activitats i visites per a la temporada 2023-2024

El 3 de juliol va ser el primer dia d’inscripcions per a la reserva d’activitats i visites per a la temporada 2023-2024 i ja són molts els centres educatius i entitats que han reservat una activitat o una visita.

T’agradaria saber què trobaràs a l’oferta 2023-2024 i quines són les principals novetats?

Visites guiades a:

  • Plantes de tractament de residus. En aquestes plantes, a més d’observar els diferents processos que s’apliquen per tractar els residus, podràs veure la gran quantitat de residus que generem i et faran reflexionar sobre com adoptar uns hàbits de consum responsable i de separació de residus correcta. Al territori metropolità hi ha quatre ecoparcs, dues plantes de compostatge, dues plantes de triatge i una planta de valorització energètica.
  • Plantes depuradores d’aigües residuals (EDAR o depuradora). S’hi veu tot el procés de depuració de l’aigua, des que arriba a la instal·lació fins que es retorna al medi, passant per les diferents fases de tractament. Podràs reflexionar sobre com fer un ús més responsable de l’aigua i les diferents maneres de valoritzar els subproductes que s’obtenen.

Activitats:

Per al curs vinent es disposa d’activitats noves sobre el cicle dels residus i els recursos, sobre el cicle de l’aigua i sobre energia. A més, algunes de les activitats existents han estat revisades i millorades per actualitzar-ne el contingut i la metodologia. S’adrecen a tota mena de públic i es poden dur a terme tant en centres educatius com en altres espais adients que proposi l’entitat o la persona que els sol·liciti.

Tallers per a actes:

Entre les activitats, hi ha una oferta de tallers sobre diferents temàtiques per dur a terme al carrer o en altres espais adients en el marc d’esdeveniments, fires, campanyes, etc. Si treballes en un ajuntament i vols organitzar un d’aquests tallers, consulta-ho amb el Servei d’Assessorament.

Activitats a l’entorn:

L’oferta educativa inclou un ampli ventall d’activitats a l’entorn (parcs, platges i rius) per tractar la biodiversitat, el canvi climàtic, la qualitat de l’aire o la mobilitat sostenible. D’aquesta manera, es podran descobrir o conèixer més a fons aquests espais que tenim a prop de casa o del centre educatiu i que ajuden els nuclis urbans a conservar-ne la biodiversitat i crear espais que ens serveixin tant de refugi com d’esbarjo.

Per rebre el catàleg d’activitats de l’oferta 2023-2024, o per a qualsevol consulta, pots trucar al 682 90 62 45 o bé escriure un correu a assessoria.compartim@amb.cat.

Per fer les reserves, posa’t en contacte amb la central de reserves al 93 238 93 51 o escriu a reserves.compartim@amb.cat.

A l’AMB som conscients que per protegir, conservar i respectar l’entorn cal que l’estimem, i només el podrem estimar si realment el coneixem. L’educació és una peça clau per promoure el desenvolupament sostenible.